Анализ возможностей стандартного комплекса электрометрии для решения актуальных задач геофизического исследования скважин - Миронцов, Н.Л. (Геофизический журнал, 2012)
Розглянуто особливості геофізичного дослідження свердловин в умовах складнопобудованих колекторів — анізотропних, залишкового нафтонасичення, “хибних” та аномально низького опору. Показано неефективність відновлення геоелектричних параметрів розрізів, які містять такі об’єкти, за допомогою стандартного комплексу (бокове каротажне зондування, боковий каротаж, індукційний каротаж). Наведено приклади моделювання каротажу подібних розрізів. Оцінено величину необхідної вертикальної роздільної здатності апаратурно-методичного комплексу для дослідження таких об’єктів.