Типы земной коры и перспективы нефтегазоносности Антильских островов по геономическим данным - Ипатенко, С.П. (Геофизический журнал, 2012)
Викладено результати геономічних досліджень автора в період його 8-річного перебування на Кубі. Подано нову схематичну карту глибини залягання поверхні Мохо в межах острова і прилеглих акваторій. Наведено нові закони фізики та геофізики у складі геономії, що дає змогу принципово інакше розглянути всі геологічні процеси, що відбуваються на планеті, та з достатньою однозначністю й легкою довідністю визначити їхню природу. Мається на увазі явище, яке відоме геологам, — базифікація гірських порід, механізм якої фізики пропонують у новому аспекті.