Строение литосферы Камерунской зоны разломов по данным глубинного сейсмического зондирования - Тулина, Ю.В.; Бурмин, В.Ю.; Шемелева, И.Б. (Геофизический журнал, 2012)
Порівняно дві моделі будови літосфери, які відповідають двум варіантам трактування хвильових полів ГСЗ, що зареєстровані на перетині Анголо-Бразильського геотраверсу з Камерунською зоною розломів на ділянці переходу від східного флангу Серединно-Атлантичного хребта до Ангольської улоговини. Виявлено і переінтерпретовано особливості полів, які підтверджують модель із субвертикальними низькошвидкісними проникненнями у високошвидкісну розшаровану мантію за реально досягненої глибини проникання сейсмічних коливань порядку 40 км проти опублікованої раніше моделі з чергуваннням у мантії субгоризонтальних шарів з відносно підвищеними та пониженими швидкостями і глибинністю освітлення розрізу до 80 км.