Учет метеорологических факторов при расчетах многолетних полей концентраций загрязняющих веществ для оценки экологических рисков здоровью населения - Степаненко, C.H.; Волошин, В.Г.; Курышина, В.Ю.; Головатюк, Н.Д. (Геофизический журнал, 2012)
Запропоновано метод розрахунків концентрацій забруднювальних речовин з метою оцінки екологічних ризиків. Метод використовує умовні закони розподілу метеорологічних величин і дифузійну модель МЛАД, з достатньою точністю відновлює багаторічні поля концентрацій забруднювальних речовин у районах, де розташовані постійно діючі джерела шкідливих викидів.