Аннигиляционный механизм землетрясений - Кравченко, В.С. (Геофизический журнал, 2012)
Запропоновано механізм тектонічних землетрусів, який ґрунтується на вивільненні енергії, накопиченої гірськими породами внаслідок пластичної деформації.