Щодо удосконалення нормативної бази із забезпечення безпеки діяльності з використання лінійних прискорювачів - Богорад, В.І.; Литвинська, Т.В.; Носовський, А.В.; Слепченко, О.Ю. (Ядерна та радіаційна безпека, 2010)
Визначено положення національних нормативних документів, документів МАГАТЕ та директив Європейського Союзу, на яких мають базуватися вимоги безпеки до діяльності з використання лінійних прискорювачів і дотримуючись яких ліцензіат зможе гарантувати належний рівень радіаційної безпеки та захисту.