Электромагнитно-акустические преобразования и высокоразрешающие зондирующие системы: новые возможности и новые формулировки старых вопросов - Шуман, В.Н. (Геофизический журнал, 2012)
Наведено основні уявлення щодо структури нестаціонарного електромагнітного відгуку геосередовища та його “некласичні” прояви. Розглянуто явище прямого та оберненого електромагнітно-акустичного перетворення у скін-шарі джерела електромагнітного поля, в результаті якого стає можливим не лише безконтактне збудження акустичних збурень у геосередовищі, а й безконтактне одержання інформації щодо його затухання та швидкості поширення. Проаналізовано можливості створення зондувальних систем високої роздільної здатності, які за формою є електромагнітними, а за структурою — акустичними.