Початок створення чинної нагородної системи незалежної України - Воронін, В.М. (Архіви України, 2013)
Досліджено історію початкового етапу створення державної нагородної системи після набуття Україною незалежності в 1991 році. Розкривається суть різноманітних нагородних пропозицій цього періоду та їх вплив на подальший розвиток вітчизняної нагородної системи, встановлення такого виду нагороди, як Почесна відзнака Президента України, детально аналізуються Положення про встановлені у цей період нагороди.