Ефект (феномен) збільшення активності моноклонального антитіла I-1D до D-димеру фібрину людини при нагріванні - Костюченко, О.П.; Колеснікова, І.М.; Луговськой, Е.В.; Комісаренко, С.В. (Доповіді НАН України, 2015)
Ранiше нами була отримана гiбридома, яка продукувала моноклональне антитiло I-1D класу IgG1, яке з високою специфiчнiстю реагувало з D-димером фiбрину людини, без перехресної реакцiї з фiбриногеном та фiбрином. В данiй роботi було вперше встановлено, що пiсля прогрiвання при 63 °С впродовж 10 хв зв’язування та афiннiсть цього антитiла до антигену значно збiльшується. Iнше, отримане нами D-димер-специфiчне моноклональне антитiло III-3b, не змiнювало своїх властивостей пiсля прогрiвання i було використане як контрольне. Моноклональне антитiло I-1D у подальшому може бути використане в дослiдженнях структурних перебудов в молекулi iмуноглобулiна.