Ефективний препаративний метод синтезу ізофлавонів з амідною функцією - Москвіна, В.С.; Шабликіна, О.В.; Іщенко, В.В.; Хиля, В.П. (Доповіді НАН України, 2015)
Дослiджено реакцiйну здатнiсть амiдiв 2-гiдроксидезоксибензоїн-2 ′-карбонових кислот. Розроблено зручний метод отримання iзофлавонiв з карбоксамiдною функцiєю, використовуючи взаємодiю 2-[2-(морфолiн-4-iлкарбонiл)фенiл]-1-(2-гiдроксифенiл)етанонiв з DMFDMA. Ацетилювання 2-[2-(морфолiн-4-iлкарбонiл)фенiл]-1-(2-гiдроксифенiл)етанонiв в основному середовищi проходить iз замиканням iзокумаринової системи.