Аналіз порушень у роботі АЕС України, що сталися протягом 2013 року - Недбай, С.В.; Лігоцький, О.І.; Носовський, А.В.; Мелешко, Г.Г.; Дудік, О.А. (Ядерна та радіаційна безпека, 2014)
Наведено аналіз потоку порушень, що сталися на АЕС України за рядом напрямів, які характеризують експлуатаційну безпеку. Виявлено тенденцію щодо зменшення кількості порушень, які виникли на АЕС України, проте останні роки помилки персоналу стабільно становлять п’яту частину від загальної кількості безпосередніх причин виникнення аномальних подій. За результатами аналізу розроблено рекомендації щодо покращення системи використання досвіду експлуатації та підвищення рівня експлуатаційної безпеки.