Аналіз і критика поглядів М.С. Грушевського на сторінках видання "Киевлянин” у 1906–1907 рр. - Гула, Р.В. (Архіви України, 2014)
Досліджено аналітику та критику поглядів М.С. Грушевського на українську національну ідею та перспективи державотворення на сторінках газети ”Киевлянин”. Розкрито основні напрямки видавничої політики ідеологічного протистояння з українським суспільно-політичним рухом.