Особливості струминної обробки Bнyтpiшніx циліндричних поверхонь при капілярному контролі - Овсянкін, А.М.; Демидко, В.Г.; Шквар, С.О. (Автоматическая сварка, 2004)
Розглянутi проблеми використання струменних течiй при капiлярному контролi внутрiшнiх цилiндричних поверхонь конструкцiй. Наведено основи побудови iнженерного та теоретичного методiв розрахунку характеристик газорiдинних струминних течiй, якi використовуються для нанесення дефектоскопiчноi рiдини на поверхню з метою дослiдження цiлiсностi останньоi. Показано, що на ефективнiсть контролю впливають як геометричнi особливостi поверхнi, що дослiджуµться, так i рiзноманiтнi параметри струменя.