Безконтактний контроль стану ізоляційного покриття гальванічно з`еднаних паралельних промислових нафтогазопроводів - Яворський, А.В.; Кісіль, І.С. (Автоматическая сварка, 2004)
Запропоновано методику контролю стану ізоляційного покриття паралельних гальванічно зв'язаних нафтогазопроводів, які лежать на відстані, меншій за подвійну глибину залягання.