Шевченківські ініціативи Полтавського губернського земства (за документами Державного архіву Полтавської області) - Білоусько, О.А.; Пустовіт, Т.П. (Архіви України, 2014)
У статті на основі архівних джерел розповідається про ініціативи Полтавського губернського земства наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст. у площині збереження у належному стані могили Т. Г. Шевченка у Каневі та пошанування пам’яті поета. Подаються відомості про діяльність Полтавського комітету щодо збору пожертв на спорудження пам’ятника Т. Г. Шевченку у Києві, визначені основні етапи проведення цієї кампанії.