Творці української кінострічки (з архівних зібрань ЦДАМЛМ України) - Гайворонська А. А. (Архіви України, 2014)
Крізь призму архівних документів, що зберігаються у фондах ЦДАМЛМ України, розкрито сторінки українського кінематографа. На основі окремих архівних фондів кіномитців подано історію українського кіно кінця ХIХ – початку ХХ ст.