Центральний Чорноморський архів: післямова до подій 1934 року - Левченко, Л.Л. (Архіви України, 2014)
Стаття висвітлює формування архіву Чорноморського флоту Російської імперії у Миколаєві протягом ХІХ ст. – початку ХХ ст., склад і зміст його фондів, вивезення Центрального Чорноморського військово-морського архіву з Миколаєва до Ленінграду 1934 року, боротьбу директора Миколаївського державного історичного архіву С. З. Каткова за передавання визначених протоколом ЦАУ СРСР та ЦАУ УСРР фондів на зберігання до архівів України.