Гранулометрический состав, магнитные и электрические свойства субаэральных покровных отложений на территории Новосибирского Академгородка - Матасова, Г.Г.; Оленченко, В.В.; Казанский, А.Ю. (Геофизический журнал, 2012)
Під час проведення інженерно-геологічних досліджень для будівництва нового корпусу Новосибірського державного університету було розкрито горизонт ґрунтів із просадковими властивостями, який визначено стандартним аналізом як супісок пилуватий просадковий. Генезис цих ґрунтів і межі поширення не було визначено. Згідно з результатами досліджень гранулометричного складу, електричних і магнітних властивостей ґрунтів, вони являють собою перешарування піщаних різновидів та горизонтів викопаних ґрунтів. Верхня частина до глибини 0,8—1,0 м відрізняється від іншої частини розрізу аномально високим питомим електричним опором, протилежним характером кореляційних зв’язків між гранулометричним складом відкладів і магнітними характеристиками, що зумовлено продовженням постгинетичних процесів. Рекомендовано проведення геолого-геофізичного дослідження на цій території у свердловинах розвідувального буріння з кроком 0,5 м.