Метод решения обратной задачи электрометрии скважин - Миронцов, Н.Л. (Геофизический журнал, 2012)
Запропоновано метод розв’язку оберненої задачі каротажного зондування, який ґрунтується на можливості враховувати кількісний зв’язок між похибкою виміру та похибкою інверсії. Проаналізована можливість ефективно враховувати похибку існуючих методів розв’язку обернених задач електрометрії. Оцінена ефективність використання під час інтерпретації таблиці, яка пов’язує параметри моделі пласта з даними вимірювань. Наведено приклади порівняння результатів, які отримано запропонованим методом і методом, який застосовують на реальному свердловинному матеріалі. Показано, що запропонований метод дає змогу виділяти пласти з проникненням без використання додаткової інформації про колекторні властивості розрізу.