Характеристика поточного руху природного розчину в межах водонафтогазоносної осадової товщі - Хтема, А.В.; Хтема, В.М. (Геоінформатика, 2013)
Висвітлено невідому раніше геоінформацію, що отримана за допомогою геологічної інтерпретації каротажних діаграм. З використанням інтегральних фізико-математичних моделей у межах окремих інтервалів водонафтогазоносної осадової товщі визначено характер змін швидкості сучасного руху природного розчину, значень мікротурбулентності, числа Рейнольдса та їх зв'язок із питомою густиною і в'язкістю. Сформульовано визначення гідродинамічної пастки рециркуляційного типу, що можна використовувати для локалізації скупчень вуглеводнів.