Нанокомпозиційні епоксиполіуретанові матеріали, що наповнені фулеритом - Рожнова, Р.А.; Галатенко, Н.А.; Лукашевич, С.А.; Широков, О.Д.; Левенець, Є.Г. (Доповіді НАН України, 2015)
Розроблено новi нанокомпозицiйнi матерiали на основi епоксиполiуретану (ЕПУ), який мiстить у своєму складi нанорозмiрний фулерит. Встановлено вплив малих домiшок фулериту на фiзико-механiчнi властивостi отриманих нанокомпозицiй. Дослiджено вплив нанонаповнювача на його концентрацiї на структуру та властивостi композита, здатнiсть до бiодеградацiї в умовах in vitro. Розробленi нанокомпозицiї проявляють здатнiсть до бiодеградацiї, наявнiсть у складi ЕПУ нанонаповнювачiв сприяє проходженню цього процесу.