Геофізичні дослідження ранньослов’янського поселення поблизу м. Обухів - Бондар, К.М.; Віршило, І.В.; Хоменко, Р.В.; Петраускас, О.В.; Шишкін, Р.Г.; Скиба, А.В. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2010)
Представлені результати дослідження території Південної Ділянки ранньо- слов’янського поселення Обухів-2 геофізичними методами. За даними магнітної зйомки локалізовані і розкопані археологічні об’єкти - напівземлянкові житла і відкриті вогнища, які датуються 7-9 ст. н. е. Вивчені магнітні властивості ґрунтів і археологічних матеріалів. За допомогою методу електричного опору досліджено структуру джерела одної з археологічно перспективних магнітних аномалій.