Основи ітераційної методології з уточненого визначення коефіцієнтів електромеханічного зв’язку в п’єзокерамічних резонаторах - Безверхий, О.І.; Зінчук, Л.П.; Карлаш, В.Л. (Доповіді НАН України, 2015)
На прикладi вiдомих задач про поздовжнi коливання тонкого п’єзокерамiчного стержня з поперечною поляризацiєю i радiальнi коливання тонкої круглої п’єзокерамiчної пластини з суцiльними електродами викладаються основи нової розрахунково-експериментальної iтерацiйної методологiї, яка дає можливiсть визначати з високою точнiстю коефiцiєнти електромеханiчного зв’язку i параметри втрат енергiї.