Гуманістична спрямованість людського розвитку в глобальному середовищі - Нятіна, Н.Л. (Економічні інновації, 2015)
Визначено сутність розвитку економічної системи в глобальному середовищі через обґрунтування її цільової функції. На основі єдності людини як суб’єкта і об’єкту розвитку встановлено, що в сучасних економічних системах людина осмислюється не тільки як основний ресурс і засіб виробництва, але в першу чергу як його вища мета.