Моделювання динаміки тирозил-тРНК синтетази Mycobacterium tuberculosis у комплексі з інгібітором SB-219383 з використанням QM/MM підходу - Микуляк, В.В.; Войтешенко, І.С.; Корнелюк, О.І. (Доповіді НАН України, 2016)
Тирозил-тРНК синтетаза Mycobacterium tuberculosis (MtTyrRS) – один iз ключових ферментiв синтезу бiлка на дорибосомному етапi, тому його iнгiбування є перспективним шляхом розробки нових антибiотикiв. Ефективним та одним iз найбiльш дослiджених iнгiбiторiв TyrRS бактерiй є сполука SB-219383. Авторами дослiджено природу взаємодiй мiж SB-219383 та MtTyrRS iз застосуванням гiбридного пiдходу молекулярної динамiки QM/MM. Особливу увагу придiлено iдентифiкацiї водневих зв’язкiв i дослiдженню їхнiх структурних та фiзико-хiмiчних параметрiв.