Експресія та активність позаклітинної сигнал-регульованої кінази-1/2 (ERK1/2) в нормальних тканинах та пухлинах щитоподібної залози людини - Гуда, Б.Б.; Пушкарьов, В.М.; Журавель, О.В.; Коваленко, А.Є.; Пушкарьов, В.В.; Таращенко, Ю.М.; Зурнаджи, Л.Ю.; Ковзун, О.І.; Тронько, М.Д. (Доповіді НАН України, 2016)
Вивчено експресiю та активацiю головної ефекторної кiнази мiтогенного каскаду — позаклiтинної сигнал-регульованої кiнази-1/2 (ERK1/2) в нормальних тканинах, доброякiсних та злоякiсних пухлинах щитоподiбної залози людини. Показано, що загальний вмiст ЕRК у всiх дослiджених пухлинах, крiм зоба, значно нижчий в пухлиннiй тканинi порiвняно з нормальними тканинами. Активнiсть ERK майже повнiстю пригнiчена в пухлинах, але не в нормальнiй тканинi. Зроблено висновок, що активнiсть ERK не пов’язана з пролiферативними процесами в пухлиннiй тканинi щитоподiбної залози. Розглянуто можливi механiзми пригнiчення активностi мiтогенного сигнального каскаду в пухлинах щитоподiбної залози.