Форми отоплення поверхні твердого тіла під дією імпульсного лазерного випромінення - Породько, Л.В.; Демчишин, А.Б. (Успехи физики металлов, 2011)
Розглянуто уявлення про взаємодію інтенсивних імпульсних потоків світлової енергії з поверхнею речовини, в тому числі з руйнуванням поверхні. Задача полягає в прогнозуванні критичних параметрів впливу лазерного випромінення на властивості приповерхневих твердих матеріялів (модифікація поверхні, топлення, випаровування, зварювання, різання та ін.), що експлуатуються в широкому діяпазоні — від низькоенергетичної і тривалої до високоенергетичної і короткої — радіяційної дії.