Розв’язання оберненої задачі проходження нормально падаючої електромагнітної хвилі крізь шарувату діелектричну структуру - Назарчук, З.Т.; Гринів, Р.О.; Синявський, А.Т. (Радиофизика и радиоастрономия, 2011)
Проаналізовано одновимірну обернену задачу проходження електромагнітних хвиль крізь шарувату діелектричну структуру, вихідними даними для якої є абсолютні значення коефіцієнта проходження нормально падаючої плоскої хвилі, виміряні в обмеженому діапазоні частот. Встановлено причину неоднозначності розв’язку оберненої задачі відносно невідомих параметрів шаруватої діелектричної структури. Запропоновано методику вимірювань та обробки результату, що дозволяє однозначно ідентифікувати параметри багатошарової структури за частотними залежностями абсолютних значень коефіцієнтів проходження, визначених у двох окремих експериментах з тестовим діелектричним шаром.