Модель сейсмической опасности северо-западной части Черного моря - Пустовитенко, Б.Г.; Кульчицкий, В.Е.; Пустовитенко, А.А. (Геофизический журнал, 2012)
Розглянуто особливості оцінки сейсмічної небезпеки морських територій. Моделювання сейсмічної небезпеки північно-західної частини шельфу Чорного моря виконано на основі розроблених моделей: сейсмічності, вогнищ, загасання інтенсивності та зон виникнення вогнищ землетрусів. Наведено карти загального сейсмічного районування шельфу для періодів повторюваності сейсмічних впливів 1 раз у 500 і 1000 років. Відповідно до цих карт, вся територія шельфу належить до сейсмічно небезпечної зони з прогнозними інтенсивностями 6 і 7 балів.