Напряженно - деформированное состояние и динамика аллохтонной части Предкарпатского прогиба в связи с нефтегазоносностью (по тектонофизическим данным) - Гинтов, О.Б.; Бубняк, И.Н.; Бубняк, А.Н.; Вихоть, Ю.М.; Мычак, С.В.; Накапелюх, М.В. (Геофизический журнал, 2013)
Наведено результати тектонофізичного вивчення Скибового, Бориславсько-Покутського і Самбірського покривів Українських Карпат. Розглянуто їх напружено-деформований стан, регіональні та локальні поля напруження, визначено їх вікові співвідношення. Показано, що Бориславсько-Покутський покрив, на відміну від Скибового, зазнав після загальнокарпатського стиску досить сильне всебічне розтягування, що привело, з одного боку, до насичення його внутрішньої частини вуглеводнями, з іншого — до звітрювання газової складової.