Polycoccum Kaernefeltii sp. nova (Dothideales), a new lichenicolous fungus on Teloschistes chrysophthalmus (L.) Th. Fr. - Kondratyuk, S.Ya. (Інститут ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України, 2008)
Наведено опис нового виду ліхенофільного гриба Polycoccum kaernefeltii S. Kondr. sp. nova з Австралії (Вікторія та Південна Австралія). P. kaernefeltii має деякі ознаки представників двох родів — Polycoccum та Pyrenidium. Від їх представників він відрізняється двотриклітинними спорами, які часто трапляються в одній сумці з одно- та чотириклітинними спорами, розташованими в один ряд, а також за деякими іншими ознаками плодових тіл та спор.