Головні тенденції розвитку управління ланцюгами постачань в умовах глобальної економіки - Грінченко, Ю.Л. (Економічні інновації, 2015)
Поглиблення глобалізації становить виклик для управління ланцюгами постачань враховуючи необхідність з одного боку підтримувати ефективність, а з іншого боку – забезпечувати якнайповніше задоволення різноманітних вимог споживачів до того ж у плинних умовах. Можна окреслити шість основних тенденцій розвитку менеджменту ланцюга постачань в сучасний період: зростання уваги споживачів до спеціалізованих каналів постачань, все більша участь компаній в мережевій економіці, споживачі домагаються постійного зниження обсягу витрат та капітальних вкладень, поширення та ускладнення глобальних мереж продажів, потреба у кваліфікованих кадрах, зростання волатильності внаслідок посилення глобалізації.