До питання про роль та значення інтелектуального капіталу у процесі відродження України - Приходько, Н.І. (Физическая инженерия поверхности, 2005)
Проаналізовано пріоритетний характер інтелектуального капіталу у розвитку сучасного суспільства, нації та держави, зокрема у відродженні економіки України; створенні незалежної та стабільної держави. Доведено важливість проведення своєчасних інновацій в науку, освіту та культуру.