Вплив середовища легування та додаткового азотування на мікротвердість, структуру та фазовий склад залізної підкладинки - Храновська, К.М.; Мазанко, В.Ф.; Іващенко, Є.В.; Лобанова, Г.Г. (Физическая инженерия поверхности, 2010)
Досліджено вплив середовища електроіскрового легування та додаткового азотування на мікротвердість, мікроструктуру та фазовий склад приповерхневих шарів залізної підкладинки. Встановлено, що різна послідовність обробки між ЕІЛ та азотуванням дозволяє керувати положенням максимуму у приповерхневому шарі технічного заліза, що дає можливість обирати послідовність стадій із врахуванням умов експлуатації деталей та забезпеченням необхідної мікротвердості легованого шару. Поява максимумів мікротвердості пояснена формуванням дефектного шару та максимальною глибиною термічних напружень у залізі.