Дослідження впливу зміни профіля лопатей газоперекачувальних агрегатів на характер коливних процесів, що генеруються ними - Заміховський, Л.М.; Іванюк, Н.І.; Криштопа, В.С. (Проблемы машиностроения, 2013)
Розглянуто математичні методи моделювання геометрії деформованих профілів лопатей газоперекачувальних агрегатів (ГПА) з метою оцінки впливу зміни геометрії їх профілю в процесі експлуатації на параметри коливних процесів, що генеруються лопатевим апаратом ГПА. Проводиться процедура відтворення геометричних параметрів лопатей з використанням інтерполяційних поліномів Ерміта і рівнянь еліпса та досліджується їх вплив на параметри коливних процесів лопатевого апарата.