Первые находки Leveillula helichrysi Heluta et Simonian (Erysiphales) на территории Беларуси - Гелюта, В.П.; Гирилович, И.С. (Інститут ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України, 2008)
Наводиться інформація про нові місцезнаходження (всі — з Білорусі) рідкісного гриба Leveillula helichrysi Heluta et Simonian (Erysiphales, Ascomycota), описаного з України й пізніше знайденого також у Німеччині та Російській Федерації. Припускається, що гриб буде знайдено і в інших країнах Європи. Він, очевидно, є у Польщі, звідки наводився як L. taurica (Lйv.) G. Arnaud.