Дослідження ліній розриву функцій двох змінних або їх похідних деякого порядку - Литвин, О.М.; Славік, О.В. (Проблемы машиностроения, 2016)
Проведено огляд існуючих методів автоматичного виявлення розривів на цифрових зображеннях. Наведено два методи виявлення розривів поверхні, що задана функцією двох змінних. Запропоновано новий метод знаходження ліній розриву функції двох змінних (що описує поверхню), або її похідної деякого порядку.