Розвиток досліджень фітоінвазій в Україні під впливом ідей Ч. Елтона - Протопопова, В.В.; Шевера, М.В. (Інститут ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України, 2008)
Стаття присвячена 50-річчю від часу публікації книги Ч. Елтона «The ecology of invasions by animal and plants» (1958), яка започаткувала спеціальний напрям досліджень - екологію інвазій неаборигенних організмів.