Щодо питання перспективи сталого розвитку вітчизняної сфери надрокористування - Матюха, В.В.; Сухіна, О.М. (Економіка промисловості, 2016)
Стаття присвячена визначенню ролі вітчизняного мінерально-сировинного комплексу в економіці України в умовах глобалізації та інтеграції. Охарактеризовано сучасний стан вітчизняної сфери надрокористування і розроблені пропозиції щодо нових концептуальних підходів для забезпечення сталого розвитку вітчизняного мінерально-сировинного комплексу в контексті довгострокових перспектив.