Вербальний конфлікт: результати та перспективи досліджень - Чайка, Л.В. (Центр наукових досліджень та викладання іноземних мов НАН України, 2009)
У пропонованій статті відповідно до її мети та завдань послідовно описується феномен вербального конфлікту. Під цим терміном (який уведено нами через значні термінологічні суперечки серед представників гуманітарних та суспільних наук) розуміємо таке порушення процесу людського спілкування за допомогою природної мови, за якого один з комунікантів повністю або почасти не розуміє іншого, негативно оцінює його манеру мовленнєвої поведінки, вербально- когнітивну базу або знаки, використовувані в акті комунікації.