Номінації у сфері тюнінгу автомобіля - Васильєва, О.О. (Центр наукових досліджень та викладання іноземних мов НАН України, 2009)
У статті розглянуто неологізми, що виникли у сфері тюнінгу авто. Під тюнінгом мається на увазі вдосконалення зовнішнього вигляду екстер’єру, інтер’єру авто, його мотора та підвісок. Номінації тюнінгу автомобіля для аналізу взято з Інтернет-сторінок, автомобільних журналів, автомобільних словників. Більшість номінацій сфери тюнінгу авто є утвореннями за асоціацією, аналогією. Метафора та метонімія відіграють також велику роль в утворенні неологізмів у сфері тюнінгу авто.