Супутниковий агромоніторинг в Україні (перспективи участі в європейських програмах) - Куссуль, Н.М.; Шелестов, А.Ю.; Колотій, А.В.; Лавренюк, М.С.; Бутко, І.М. (Вісник НАН України, 2016)
У контексті міжнародної співпраці та перспектив участі України в європейських програмах проаналізовано сучасний стан досліджень у сфері прикладних проблем дослідження Землі. З метою вирішення проблеми обробки великих об’ємів геопросторових та супутникових даних українські науковці розробили нові методи, на основі яких було створено високоефективні інформаційні технології глибинного навчання та аналізу даних, що сьогодні використовуються в багатьох міжнародних проектах. За результатами міжнародного симпозіуму з питань супутникового агромоніторингу Joint Workshop on Information Needs in Crop Monitoring (22—23 жовтня 2015 р., Київ) відкриваються нові перспективи євроінтеграції української науки у сфері дослідження Землі та прикладних сервісів супутникового моніторингу.