Дискурсивна стратегія як організуючий конституент вербально-соціальної інтеракції - Фролова, І.Є. (Центр наукових досліджень та викладання іноземних мов НАН України, 2009)
Статтю присвячено визначенню поняття стратегія з позицій аналізу дискурсу. Запропоновано модель дискурсивної стратегії, яка демонструє спосіб використання знання у мовленнєвій взаємодії задля досягнення діяльнісних цілей. Доведена організуюча роль стратегії у дискурсивній формації. Встановлено, що саме стратегія характеризує вербальну взаємодію як соціальну інтеракцію.