Деевфемізація смерті в англомовній картині світу народів Східної Африки - Моісеєнко, О.Ю. (Центр наукових досліджень та викладання іноземних мов НАН України, 2009)
Статтю присвячено дослідженню особливостей вербальної інтерпретації смерті в англомовній картині світу народів Східної Африки. Дослідження дозволяє зробити висновок, що характерною рисою є деевфемізація смерті, причини якої полягають в особливостях етнокультурної свідомості народів Східної Африки.