Комплексні структурно-термо-атмогеохімічні дослідження — інструмент прогнозування та пошуків вуглеводнів і метаногідратів на континентальному схилі Чорного моря - Багрій, І.Д.; Войцицький, З.Я.; Маслун, Н.В.; Науменко, У.З.; Аксьом, С.Д.; Грига, М.Ю. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2014)
Обґрунтовано доцільність застосування геолого-структурно-термо-атмо-геохімічних досліджень при пошуках вуглеводнів та метаногідратів на континентальному схилі Чорного моря. Наведено результати системного аналізу структурно тектонічних, літолого-стратиграфічних, геохімічних, геотермічних методів, критеріїв та їх комплексне застосування при визначенні нафтогазоносності локальних об’єктів.