Автохтонні запозичення як спосіб адаптації концептуальної та лексичної систем англійської мови - Битко, Н.С. (Центр наукових досліджень та викладання іноземних мов НАН України, 2009)
Запозичення з мов автохтонного населення є одним з ефективних способів адаптації англійської мови до існування на нових територіях поширення. Адаптація розглядається як комплексний поетапний процес, що охоплює сприймання нової реальності, когнітивну переробку результатів сприймання та вербалізацію охоплених концептом сегментів реальності іншомовним матеріалом.