Культурні явища у гуморі сучасних англомовних анімаційних фільмів - Юрковська, М.М. (Центр наукових досліджень та викладання іноземних мов НАН України, 2009)
В статті описуються найтиповіші для сучасного англомовного анімаційного мистецтва культурні явища та стереотипи та досліджується їх роль у досягненні комічного ефекту.