Границы зон области сдвижения массива в расчетных схемах - Кулибаба, С.Б.; Рожко, М.Д. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2014)
Розглянуто різні розрахункові схеми для прогнозу зрушення масиву гірських порід над очисною виробкою, що застосовували-ся в останні десятиріччя в нормативно-методичних документах вугільної промисловості України. На основі їх аналізу запропоно-вано новий підхід до визначення місця розташування границь між різними зонами зрушення масиву.