Геолого-экологическое и геофизическое исследование террикона шахты «Терновская» - Киселев, Н.Н.; Шевченко, Е.Н.; Туманов, В.В.; Филатов, В.Ф.; Вернигора, В.Н.; Пономаренко, А.Н. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2014)
У статті дана методика оцінки принципової можливості використання породної маси відвала в промисловості, будівництві і сільському господарстві, яка включає комплекс геодезичних, геофізичних і хіміко-аналітичних досліджень.