Искробезопасные параметры схемы медиаконвертера для мониторинга вертикальных стволов горных предприятий - Бершадский, И.А.; Филатов, В.Ф. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2014)
У статті подані результати аналізу й оцінювання іскро-безпеки схем перетворювача сигналів (конвертера MC-213W) апаратури телевізійного моніторингу свердловин і стволів, з урахуванням іскробезпеки активних, реактивних навантажень (з рекомендаціями по установці іскрогасильних шунтів) та ємнісних елементів.